2008-11-05

Tüp Bebek Nedir?

Yumurta ve sperm hücresinin laboratuvar koşullarında birleştirilerek embriyo oluşturulması, geliştirilmesi ve anne rahimine transferi işlemlerini içeren üremeye yardımcı tekniklerin bütünüdür. Laboratuvar koşullarında gerçekleştirilen döllenme, kendiliğinden (in vitro fertilizasyon) ya da insan eliyle, tek yumurta içine tek sperm verilmesi ile (mikroenjeksiyon) sağlanır.

Bugün, endometriozis, nedeni açıklanamayan kısırlık olguları ve erkeğe bağlı kısırlıkta, tüp bebek yöntemleri ile başarılı sonuçlar alınır.
Özellikle son yıllarda uygulanmaya başlanan mikroenjeksiyon, sperm sayısının çok düşük olması ve hatta menisinde hiç sperm olmamasına karşın, testisinde sperm bulunan erkeklerin tedavisinde bir devrim olarak nitelendiriliyor.

Tüp Bebek Uygulamasının Temel Aşamaları
İlk Görüşme
Çiftin doktorla ilk görüşmesi hangi tedavi yöntemine uygun olduklarına karar verme amacını taşır. Görüşme sırasında çiftin öyküsü alınır, önceden yapılmış olan tetkikler değerlendirilir ve kadınla erkek muayene edilir. Erkeğin değerlendirilmesinin temelini Semen (sperm, meni) Analizi oluşturur. Bu analizin Tüp bebek ünitemizin laboratuvarında yapılması gerekir. Kadının jinekolojik muayene ve ultrason incelemesi yapıldıktan sonra,bazı kan tetkiklerini, kültürleri, histerosalpingografiyi (HSG), hormonal incelemeleri yapılır.
İkinci görüşme: Bunun amacı, ilk görüşmede istenen tetkikler değerlendirilerek, bir tedavi planı çizilmesi ve bunun çiftlerle tartışılmasıdır. Plan yapılıp hangi ilaçların, hangi protokole göre uygulanacağına karar verildikten sonra tedaviye başlanır.

Ovulasyon indüksiyonu
Normalde her sağlıklı kadın ayda bir tane yumurta üretmekte olup bizler ovulasyon indüksiyonu yani yumurtlamayı arttırıcı ilaçların tatbiki ile Tüp Bebek uygulamalarında gebelik elde etme ihtimalini arttırabilmekteyiz. Yumurtalıkları uyarıcı bu ilaçlar ortalama 7-10 gün süre ile kullanılır.

Yumurtalıklardaki foliküllerin gelişimi periyodik olarak yapılan ulatrasonografik ve hormonal incelemelerle takip edilir. Bu bulgulara göre yumurtaların toplanması için en uygun zaman belirlenir. Yeterli büyüklüğe gelen foliküllerdeki olgun yumurtaların toplanabilmesi için HCG uygulaması yapılır.

Yumurta toplama
Yumurtalıkların uyarılmasından sonra (Ovülasyon indüksiyonu) belirli büyüklükte folliküller elde edilir. Sıra bu yumurtaları vajinal ultrason yardımı ile genel veya lokal anestezi altında toplanmaya gelir. (Ovum pick-up, OPU). Hasta jinekolojik muayene pozisyonunda yatar ve üzeri steril örtülerle örtülür. Vajina temizliği yapıldıktan sonra vajinaya lokal anestezi uygulanır. Ardından vajinal ultrasonografiye başlanır. Vajinal ultrasonografi üzerinde bulunan kılavuz içinden geçirilen bir iğne ile yumurtalara (overlere) ulaşılır. Her bir follikül içine girilerek içeriği özel bir aspiratör yardımıyla boşaltılır. Alınan sıvı hemen laboratuvara yollanarak yumurta içerip içermediği mikroskop altında incelenir.

Eğer yumurta hücresi varsa ayrılır. Eğer follikülden yumurta elde edilemezse aynı iğne içinden özel sıvı verilerek follikül boşluğu yıkanır. İçinde kalmış olabilecek yumurta alınmaya çalışılır. Bu şekilde tüm folliküller aspire (vakum yardımıyla emme işlemi) edilinceye kadar işleme devam edilir. Her iki yumurtalığın aspire edilmesi yaklaşık 15 - 30 dakika sürer.Bir saat istirahat sonrası, hasta evine gidebilir.

Sperm örneği verme
Yumurta toplama işleminin yapıldığı gün mikroenjeksiyon işleminde kullanılmak üzere erkekten steril bir kap içerisine semen örneği uygun koşullarda alınır ve sıvılaşması beklenir. Sıvılaşan meni, sperm sayısı, hareketliliği ve şekli yönünden incelenir.. Sperm alınması içn en ideal yöntem mastürbasyondur. Menisinde canlı sperm bulunamayan kişilerde ise cerrahi olarak sperm aranır. Semen örneği içindeki sperm hücreleri çeşitli yöntemlerle ayrılarak işleme hazırlanır. Bu sayede hareket ve şekil bakımından en iyi sperm hücreleri seçilmiş olur.

Klasik tüp bebek yöntemi (IVF-In vitro Fertilizasyon)
Bu yöntem doğal üreme sürecine çok benzer bir uygulama olup spermin kendi kapasitesi ile yumurtaları dölleyebilmesi esasına dayanır. Bu yöntemde her bir yumurta belli sayıdaki sperm hücreleri ile aynı ortama alınarak kültür edilir.

Mikroenjeksiyon
Bu tekniğin 1991 yılında ilk kez Belçika'da uygulanmasından bu yana önceleri çocuk sahibi olamayan bir çok infertil çiftte yüksek gebelik oranları elde edilmiştir. Mikroenjeksiyon işleminde özel bir mikroskop ve mikromanipulatör denilen aletler yardımıyla çok ince bir iğne içine alınan tek bir sperm hücresi yumurta hücresi içine enjekte edilir. Üreme teknolojisinde Mikoenjeksiyon (ICSI- Intrasitoplazmik Sperm Enjeksiyonu) ile erkek infertilitesi için çok önemli bir yol kaydedilmiş oldu. Sperm sayısı çok düşük, sperm hareketleri yetersiz ve sperm şekli çok bozuk olan erkekler bu teknikle çocuk sahibi olabilme şansını yakaladı.

Embriyo kültürü
Mikroenjeksiyon veya klasik tüp bebek işlemi sonrasında yumurtalar özel kültür solüsyonları içerisinde anne rahim ortamını taklit eden dolaplara (inkübatör) koyulur. Döllenmenin gerçekleşip gerçekleşmediği 16-20 saat sonra yapılan inceleme sonucu anlaşılır. Bu incelemede artık pre-embriyo ya da zigot olarak nitelendirdiğimiz hücrede anne ve babanın genetik materyalini taşıyan iki çekirdek görmeyi bekleriz. Pre-embriyolar en az iki hücreli aşamaya ulaştıklarında "embriyo" adını alırlar.

Embriyo transferi
Merkezimizde embriyo transferi genellikle yumurta toplamı işleminden üç gün sonra yapılmaktadır. Ancak gerekli görüldüğü durumlarda ikinci günde veya embriyoların blastokist dediğimiz aşamaya kadar kültürlerinin uzatıldığı 5-6. günde de transfer işlemini gerçekleştirebilmekteyiz. Embriyolara şekilsel veya Preimplantasyon genetik tanı yapılmış ise genetik değerlendirme ile seçim yapılarak transfer edilir. Bu işlemde embriyolar çok ince özel bir kateter içerisine çekilerek kadının rahim içerisine yerleştirilir. Embriyo transferi oldukça kolay ve ağrısız bir uygulama olup normal jinekolojik muayene işleminden farksızdır.

Gebelik Testi
Embryo transferinden 12 gün sonra hasta gebelik testi için yeniden kliniğe çağırılır. Burada ilk önce idrarda daha sonraysa kanda gebelik testi (beta-hCG) yapılır. Kanda yapılan testin sonucuna göre gebelik olup olmadığına karar verilir. Testi pozitif olanlar 2 gün sonra yeniden kanda gebelik testi için çağırılır. İki testin sonuçları arasındaki ilişki değerlendirilerek gebeliğin sağlıklı olup olmadığına karar verilir. Sağlıklı bir gebelikte iki gün sonra kan beta-hCG değeri yaklaşık 2 kat artmalı.

Bazı durumlarda bir süre sonra kan beta-hCG değeri sıfıra iner. Bu durum biyokimyasal gebelik olarak adlandırılır. Beta-hCGnin beklenenden daha farklı artışları ise ektopik gebeliği (dış gebelik) düşündüren bulgulardan birisi.
12. ve 14. günlerdeki beta-hCG değerleri istenilen şekilde artan vakalar klinik gebelik olarak kabul edilir ve 2 hafta sonra ilk gebelik ultrasonu için çağırılır. Bu ilk ultrasonda rahim içinde gebelik kesesinin olup olmadığı ve eğer kese varsa kaç tane kese olduğu araştırılır. İkiz, üçüz ya da daha fazla sayıda fetus bu ilk ultrasonda görülebilir.

Zaman zaman çoğul başlayan gebeliklerde fetus sayısı düşüş gösterir. Örneğin üçüz olarak başlayan bir gebelik daha sonra iki hatta tek bebeğe düşebilir. Bu duruma spontan fetal redüksiyon adı verilir. Fazla olan bebek sayısının cerrahi olarak azaltılması ise fetal redüksiyon olarak adlandırılır. Özellikle üçüz, dördüz ya da daha fazla sayıda bebeğin geliştiği durumlarda fetal redüksiyon diğer bebeklerin yaşam şansını yükselttiği için önerilir.



Artık Gen-Art'tan SSK, Bağ-Kur, Emekli-Sandığı HastalarınaTüp Bebek İmkanı
Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK artık SGK çatısı altında birleşti. SGK ile yaptığımız anlaşma sonucu artık devlet Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'lular gibi SSK hastalarının da Tüp Bebek ödemesini yapıyor.

SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü Tedavi Hizmetleri ve Maluliyet Daire Başkanlığı'nca yayımlanan genelgeyle SSK'lıların bundan sonra tüp bebek uygulamaları tedavi giderlerinin bir bölümü kurum tarafından karşılanacak. Genelgeye göre, tüp bebek uygulaması sevk ve esasları ve tedaviye başlama kriterleri, ilgili mali yılın Bütçe Uygulama Talimatı ve Sağlık Bakanlığı'nın tüp bebek genelgesinde belirtilen hükümler doğrultusunda gerçekleştirilecek. Buna göre, SSK'lılar öncelikle Sağlık Bakanlığı'nın eğitim ve araştırma ile üniversite hastanelerinden tüp bebek tedavisinin zorunlu olduğuna dair durumlarını belgeleyen bir rapor alacaklar. Genelge ayrıca,40 yaş ve en fazla 3 uygulama yapılması sınırı getirilirken, tüp bebek yöntemiyle bir defaya mahsus çocuk sahibi olunabilecek.

SSK ilacın % 80'ini, tedavi giderlerinin ise 1340 YTL'sini karşılayacak.Genelgeyle devlet memurları, Bağ-Kur'lulardan farklı olarak, SSK'lıların sadece anlaşmalı özel merkezlerden yararlanabilmesi koşulu da getirildi.

GENETİK HASTALIĞI OLAN ÇİFTLERE DEVLET YARDIMLI TÜP BEBEK TEDAVİSİ !!!
Sağlık Bakanlığı’nın Tüp bebek tedavisini karşılama kriterleri arasında kadın veya erkekte genetik bir hastalığın bulunması nedeniyle sağlıklı çocuk sahibi olmak amacıyla preimplantasyon genetik tarama yapılarak tüp bebek tedavi yöntemi uygulanması yer almaktadır. Merkezimizin SGK ile yaptığı anlaşma neticesinde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı hastalarımız Tüp Bebek-Preimplantasyon Genetik Tanı yöntemlerinden faydalanabilmektedirler.
25 Mayıs 2007 tarihli resmi gazetede yayınlanmış olan tedavi uygulama tebliğinin 10.2.1 maddesinde;

D.Diğer endikasyonlar: "Kadın veya erkekte genetik bir hastalığın bulunması nedeniyle sağlıklı çocuk sahibi olmak amacıyla veya bir hastalığın tedavisinin başka tıbbi bir yöntemle mümkün olmaması halinde allojenik amaçlı kordon kanı temini için preimplantasyon genetik tarama yapılarak tüp bebek tedavi yöntemi uygulanabilir. Bu uygulama için, eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerinde, içinde genetik uzman hekiminin bulunduğu kurullar tarafından sağlık kurulu raporu düzenlenecektir." denilmekte olup bu Tebliğ'in uygulama tarihi 15.06.2007'dir.

15 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Mutlulugun pesinden kosma mutluluk senin pesinden kossun ve hayatta oyle mutlu ol ki gozlerinde akan bir damla yas arayip da bulamayanlarin sadakasi olsun

Hayirli Gunler Kardesim Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Neseli Saglikli ve Bereketli Yeni Bir Gun Gecirmenizi Dilerim.Sevgiyle Saygiyle vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet OLun.Saygilarimla

TELEFON

Gelmiyorsun gelme
Sesini gonder yeter
Serum gibi kan gibi
Her turlu derman gibi
Bir is icin deyil
Sormak ogrenemek icin degil
Hic birsey soylemeden anlat herseyi
Salt sesin sein
Bir gul bir daha gul
Sonra kapat telafonu
Bana bende kalan sesin yeter

Alıntı:Aziz Nesin
http://www.siirdemeti.com/siir_p.asp?siirno=4091

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Sen gulerken yanindakilerde guler ama aglarken yalniz aglarsin onun icin oyle bir agaca yaslan ki asla yikilmasin oyle bir dost edin ki seni asla birakmasin

Hayirli Gunler Cumaniz Mubarek Olsun Kardesim Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Neseli Saglikli ve Bereketli Yeni Bir Gun Gecirmenizi Dilerim.Sevgiyle Saygiyle vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet OLun.Saygilarimla

TOZPEMBE

Yillar yili yanimizda
Kavruldun yagımızla

Hic bu boyle kalir mı
Biraz gec de olsa
Goreceksin hayatin sana da guldugunu
Sabret yoksa

Nasil mi
Topraklarda tohumlar vardir
Karlar altinda kis boyu
Kis gecer bir bahar gunu
Cicek acar tozpembe
Tipki oyle

Alinti:Behcet Necatigil
http://www.siirdemeti.com/siir_p.asp?siirno=291

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Bir Mutluluk Ugruna Yipranip Gidiyoruz Kimi Guzelim Der Kimi Ozelim Der Oysa Sevgi Ne Ozellik Ister Nede Guzellik Sevgi Sadece Yurek Ister Selam Yuregi Guzel Kardesim.

Hayirli Akasmlar Kardesim Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Neseli Guzel Bir Hafta Sonu tatili Gecirmenizi Dilerim.Sevgiyle Saygiyle vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet OLun.Saygilarimla

Hep boyle cocuksu mu bakar senin gozlerin
Hep böyle icinde uzak bir isik mi yanar
Bakislarında beni dinlendiren bir sey var
Kiysindaymis gibi en sakin denizlerin...

Alinti Internet
http://www.sms-sozleri.com/guzel-sozler/kisa-siirler.html

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Gunaydin Fani dunyanin baki padisahi degiliz Biz parcalanmis gonul hirkalarini yamar dikeriz Biz dostlarla aglar dostlarla guleriz

Hayirli Gunler Kardesim Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Neseli Guzel Bir Gun Gecirmenizi Dilerim.Sevgiyle Saygiyle vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet OLun.Saygilarimla

Yorum : ATAM Sayende Bu memlekette Esaretten Kurtulup Rahat bir Hayat Yasayarak Senin Hakkinda Art niyetli Yazilar Yazarak,Belgeseller ve Filimler Hazirlayarak Seni Kücük Dusurmeye Calisan Serefsiz Kalemler,Yapimcilar ve Bunlara Destek Olanlar Utansin Sana Bu Tur Yazan Serefsizleri Kiniyorum.Imam Ne Derse Cemaatte Onu Yaparmis.Hamdolsun Sayin Buyuklerimizden Ders Aliyoruz Bu Tur Kelime ve Cumleleri Ogreniyoruz Ama Sunu Bilsinler ki Umugumuzu Siktirmayacagiz Bu Vatan Sahipsiz Degildir.

Bir pinarsin icilen ama hic kanilmayan
Seveni yaniltmayan sevince yanilmayan
Ozlenen sen ozleyen sen ozleten sen
Varken doyulmayansin yokken dayanilmayan

Alinti:Internet
http://www.siirperisi.net/siirler.asp?sayfa=2

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Zaman gelir yollarina kar yagar,etrafini huzun bulutlari sararsa,ne zaman bir dosta ihtiyac duyarsan dost olabildigim kadar burdayim.

Hayirli Gunler Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Neseli Saglikli Guzel Bir Hafta Sonu Tatili Gecirmenizi Dilerim.Sevgiyle Saygiyle vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet OLun.Saygilarimla

PARAMPARCA

Agac butun
Meyva butun
Isik butun
Benim dunyam paramparca

Bir buyuk ayna kirilmis
Kirilip yere dokulmus
Kainat icine dusmus
Dusmus ama paramparca

Yaprak yaprak yapistirdim
Diyar diyar dolastirdim
Bir alevdir tutusturdum
Yandim ama paramparca

Alıntı:Bedri Rahmi Eyuboglu
http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=308

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net/
http://sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Baharin gunesi bahtina dogsun acilar kederler gonlunden uzak olsun. Tum güzellikler ve mutluluklar senin olsun.

ATATÜRK'ün Bizlere Hediyesi Olan CUMHURİYET Ogretmenlerimizin 24 Kasim ogretmenler Gununu kutlar Bu Kutsal Gorevlerinde Basarilar Dilerim

Hayirli Geceler Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Neseli Saglikli Yeni ve Guzel Bir Hafta Gecirmenizi Dilerim.Sevgiyle Saygiyle vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet OLun.Saygilarimla

BASOGRETMEN

Ataturk benim
Basogretmenim
Ne ogrendimse
Ondan ogrendim

Yenilikleri
Hep o dusunmus
Milleti icin
Aglamis gulmus

Cocuk kalbimle
Ilk onu sevdim
Ataturk benim
Basogretmenimdir

Alinti:Tarik ORHAN
http://www.gulum.net/siir/bolumler.php?op=goster&id=2514

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net/
http://sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Aksamlar Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Saglikli Neseli Huzurlu ve Baris icinde Güzel Bir Bayram Tatili Gecirmenizi Dilerim.Saygilarimla

Kurban Bayraminiz kutlu, yureginiz umutlu, umutlariniz atli, sevdaniz kanatli, mutlulugunuz katli, sofraniz tatli, mekâniniz tahtli, omrunuz bahtli olsun...

http://www.sukruyilmaz.net/images/BayramTebrigi.jpg

KURBAN OLSUN...KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...

Nefretlerini kes...Sevgiye kurban olsun...
Kotu sozu kes..Guzel soze kurban olsun..
Kuslukleri bitir...Barisa kurban olsun..
Kocu kes..Ismail'e kurban olsun..
Atamamissan..kinini,nefretini icinden...
Icindeki kotuluklere kurban olursun...
Koc etini herkes yer,sever..
'Hatta karakoyun etli olur...
kavurmasi datli olur...'
Insanin eti yenmez...
Gonu de giyilmez...
Mundar olursun...

Alıntı:http://www.ayaroldum.com/kurban_bayrami_siirleri_ve_sms-t1875.0.html

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Yere Dusen Yagmur Damlalari Kalbine Inecek Gunesi Engellemesin Gunes Bulutlarin Arasindan Hep Sana Dogru Baksin Gunes Guzellikler Getirsin

Hayirli Gunler Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Neseli,Saglikli ve Bol Bereketli Guzel bir Hafta Gecirmenizi dilerim.Sevgiyle,Saygiyle vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet Olun Saygilarimla.

DOGANIN KIZI

Yesile burunmustu, doganin buyusune
Hayran kalmisti hep denizin mavisine
Topragin rengiydi onu harekete geciren
Altin sarisi basaklardi en sevdigi
Atesin kirmizisi yuregini yakardi
Ama gecenin siyahini hic unutmadi
O, doganin kiziydi.

Alinti:Pinar Ulusoy
http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=20148

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Umudunuzun mutluluga donustugu sevgi dolu bir gun diliyorum.Sevgiyle,Saygiyla vede Saglikla Mutlu Esen Kalin ALLAH'a Emanet Olunuz.Saygilarimla

Emperyalist ve Fasist Israilin,Filistinli Kardeslerimize Duzenledigi Saldiriyi Katliami Kiniyorum

ADAM

Adam sapkasina rastladi sokakta
Kimbilir kimin sapkasi
Adam ne yapip yapip hatirladi
Bir kadin hatirladi sonuna kadar beyaz
Bir kadin acti pencereyi sonuna kadar
Bir kadin kimbilir kimin karisi
Adam ne yapip yapip hatirladı

Yildizlar kiyamet gibiydi kaldirimlarda
Cunku biraz evvel yagmur yagmisti
Adam bulut gibiydi,hatirladi
Adamin ayaklarinin altinda
Yildizlarin yildiz oldugu vardi
Adam yildizlara basa basa yurudu
Cunku biraz once yagmur yagmisti

Alinti:Cemal Sureya
http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=1333

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

http://www.sukruyilmaz.net/img/2009_yeniyil.png

2009 yeni yil'iniz kutlu Olsun Umudunuzun mutluluga donustugu sevgi baris huzur ve bereketli yeni bir yil bir diliyorum.Sevgiyle,Saygiyla vede Saglikla Mutlu Esen Kalin ALLAH'a Emanet Olunuz.Saygilarimla

Emperyalist ve Fasist Israil'in, Filistinli Kardeslerimize Duzenledigi Saldiriyi Katliami Kiniyor ve lanetliyorum

YENI GELEN YIL

Gecip giden zaman,yasima bir yas daha katiyor,
Aklim one baksa da,gonlum gecmise kayiyor.

Takvimin yapragidir,ortaliga dokulen,
Gecmis ugruna,bir damla yastir gozden suzulen.

Yeni yil mi gelen? gecen sadece zaman mi?
Bitip tukenen omre,bana kalan aglamak mi?

Alinti:Ismail Hasimoglu
http://www.vishne.net/siir/script.php?op=yazi_oku&id=3377

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Gunler Sitresli bu gunlerimizde Ailenizle ve Sevdiklerinizle birlikte guzel gunler gecirmenizi dilerim.Sevgiyle,Saygiyle vede Saglikla Kalin,ALLAHA Emanet olunuz.Saygilarimla

Herzaman olduğu gibi bu sikintili gunlerde sizlerden uzak kaldigim halde beni yalniz birakmiayip blog sayfami ziyaret ederek ve yazmis oldugunuz yorumlariniza tesekkur ederim.

Filistin uzerinden sahte siyaset yapalarida kiniyorum

FILISTIN

Ulu devletim olan Osmanli yikildi
Kan golunde yuzer benim Filistin
Adalet olmayan yerde insanlık bitti
Bizden imdat bekler benim Filistin

Yuz binlerin eli havada hep dua eder
Muslumanlar yigit bir liderde bekler
Bir gun mutlaka Filistin’e olacak sefer
Zaferi Allah’in izniyle gorecek Filistin

Uluhakan gibi bir lider bekleriz bizler.
Butun millet hep onu gelmesini gozler.
Filistin’imde kan ve goz yasi dinmez.
Yaslar icinde olan can kardes Filistin.

Tecavüz var Filistin’de Musluman’a
Israil nekadar guclu bir ulke olsa’da
Sarsilmaz iman sahibi kullar orada
Zafer elbet senin,senin canim Filistin.

Acılar icinde izledim katledildi insanin.
Direnisin gordukçe inandim zafer senin.
Turk milleti olarak arkandayiz top yekun
Belki bugun belki yarin zafer senin Filistin.

Alıntı:Halil Çolak
http://www.antoloji.com/siir/siir/siir_SQL.asp?sair=21432&siir=1094870

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayırlı Günler Ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte neşeli ve güzel bir pazar günü tatili geçirmenizi dilerim.Sevgiyle,Saygıyla vede Sağlıkla Kalın ALLAHA emanet olunuz Saygılarımla.

Web sayfama ve Blog Sayfama uğrayıp ziyaret eden mesaj ve yorum bırakan sizlere teşekkür ederim.Şiddetli Girip Olduğumdan dolayı siz kardeşlerimi,Dostlarımı ve Arkadaşlarımı on gündür ziyaret edemedim kusura bakmayın.

YETİŞİR

Beni hatirladikça,
Arasira gönlümü al.
Sokakta görünce, gülümse,
Yanima yaklaş,
Az elin elimde kal.

Evine misafir geleyim,
Kahvemi sen pişir.
Taze doldurulmuş sürahiden
Bir bardak su ver
Yetişir...

Alıntı:Ziya Osman Saba
http://www.siirdefteri.com/index.php?sayfa=siir&siir_id=1759

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay
http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayırlı Günler Sevgililer Gününüz Kutlu Olsun ve Sağlıklı Neşe İçinde Sevdiklerinizle Birlikte Güzel Bir Hafta Sonu Tatili Dilerim.Saygılarımla

AYŞE'M

Ömrümün Narı Gözümün Nuru Başımın Tacı
Sen Bana Allahın bir lütfusun
Canım Benim Biricik Sevgili Ayşe'm

On dört Şubat Sevgililer Günün Kutlu Olsun
Günlerimiz Yıllarımız Neşe İle Dolsun
Yüreği Sevgi Şefkat Dolu Sevgili Ayşe'm

On dört Şubat Sevgililer Günün Kutlu Olsun
Allah Seni Bana Bağışlasın
Bir tanem Benim Sevgili Ayşe'm

Çeyrek Asrı geçtik 28 yıl Oldu
Yirmi Sekiz yıl Öncesi Gibi Severiz Birbirimizi
Canım Benim Biricik Sevgili Ayşe'm

Gün geliyor Kuşlar Yuvadan Uçacaklar
Asuman Merve ve Osman Sefa gidecekler
Kalacağız Baş başa Canım Sevgili Ayşe'm

Bilirim Ben sensiz Sen Bensiz Yapamayız
Elbet Bir gün Bu Fani Dünyadan Gideceğiz
Gideceksek Beraber Gidelim Sevgili Ayşe'm

ALLAH Bu Dünyada da Ahıret te de Ayırmasın Bizi...

Yazan:Şükrü Yılmaz 13/02/2009
Eşim Can Yoldaşım Ayşe'me ithaf ediyorum
Antakya-Hatay

CANIM SEVGİLİM AYŞE'M

Yirmi beş yıl oldu bana geleli
Yüce rabbim sayesinde iki can verdin
Biri Asuman Merve Diğeri Osman Sefa
Canıma can kattın can oldun yoldaş oldun
Seni ilk geldiğin gün gibi seviyorum

Kimse çekmez kahrımı senden başka
Canım Sevgilim cici güzel Ayşe'm
Sevgililer günün kutlu olsun

Gece demedin gündüz demedin
Yaz demedin kış demedin
Pencere önünde durdun bekledin

Nerede kaldın ne yaptın diye sormadın
çok çektirdim sana bilirim seversin
sesin çıkmaz beklersin
Seni ilk geldiğin gün gibi seviyorum

Bilirim Çekmez kahrımı kimse senden başka
canım sevgilim cici güzel Ayşe'm
Sevgililer günün kutlu olsun

Bağırsam da kızsam da yüzünde açar gülücükler
Yüce rabbim canımdan alsın canına can katsın
Nasıl öderim hakkını bilemem
canım sevgilim cici güzel Ayşe'm

Olur ya Bir gün aniden
Gidersem bu fani dünyadan
Hakkını helal et canım sevgilim cici güzel Ayşe'm
Sevgililer günün kutlu olsun

Sana doymadım doyamadım
Can yoldaşım canım Ayşe'm
Hakkını helal et canım sevgilim cici güzel Ayşe'm
Sevgililer günün kutlu olsun

Yazan:Şükrü Yılmaz 10/02/2006
Eşim Can Yoldaşım Ayşe'me ithaf ediyorum
Antakya-Hatay

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay
http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Dostluk dallarda goncadır, Dostluk sırattan incedir, Dostluk herşeyden öncedir, Sönmesin muhabbetin közü, Merhabadır dostun sözü merhaba. http://sukruyilmaz.net/images/cuma6.jpg
Hayırlı Günler Cumanız Mübarek Olsun Ailenizle ve Sevdiklerinizle birlikte Gününüzün Sağlıklı neşeli ve bol bereketli geçmesini dilerim.Sagılarımla.

KIRMIZI GÜL

Geçen yıl sonbaharda,
Kırmızı bir gül,
Bırakmıştım kapına,
Onu alıp kokladın mı,
Kurutup koynunda sakladın mı,
Baktıkça beni hatırladın mı?
Kırmızı gül aşkı anlatırmış,
Aşkımı anlatabildim mi?
Bu sonbaharda da,
Kırmızı güllerle geldim kapına,
Binlerce kırmızı gülle,
Evini gül bahçesine,
Yüreğimi aşk cennetine
Çevirecektim...
Kapın kapalıydı,
Sen yoktun,
Gitmiştin,
Kırmızı güller kaldı elimde,
Bir acı var yüreğimde,
Kırmızı güller kurudu,
Sahipsiz öksüz kaldı,
Bense bi çare,
Kapında nöbetteyim hala...

Alıntı:Umut Gül
http://www.yazgulu.com/siirler/kirmizigul.php

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay
http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayırlı Günler Yeni ve Güzel bir Bahar Haftasına başlarken günlerinizin ve gecelerinizin neşeli sağlıklı ve güzel geçmesini temenni ederim. http://sukruyilmaz.net/img/gunaydin2.jpg

Pamuk ekim zamanının gelmesi dolayısıyle Arazileri toprağı hazırlamakla meşguldum ALLAH Kısmet ederse salı veya çarşamba günü yağmur olmazsa ekim yapacağız.Tabii bu arada biraz içim sıkıldı her nedense sebebini bilemiyorum internete dahi canım girmek istemedi.

Bu nedenle 45 gündür sizlerden uzak kaldım ve biliyorum ki beni merak ettiniz çünkü yazılarınızdan görüyordum ama bir türlü sabah erkenden git akşam yorgun dön bu nedenle yazamadım sizlere özür dilerim.

Şahsıma ve sayfalarıma gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim.Sevgiyle,saygıyla vede sağlıkla mutlu esen kalın ALLAH'a emanet olunuz.

Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay
http://sukruyilmaz.net

AŞKIN KARANLIK METALİ

Karanlıkta duruyorum aşk vurmasın yüzüme
dokunmasın kimse bana
kimse ulaşamasin artık tenimin incinen yerlerine...
uyanmasın bir daha etimdeki yaralı hayvan
zamanın siyah deltasında çürümek istiyorum
biliyorum artık kimse yok kimsesizliğime...

biliyorum aşka kimse yok
aşkın karanlık metali soğuyor yüreğimin derinliklerinde...
aşklarım, arkadaşlarım, dostlarım
dağılıp gitti herkes
içimi sızlatacak kimse kalmadı içimde...

Alıntı : Murathan Mungan
http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=4720